Društvo

Prosječna neto plata u BiH u julu 878 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u julu ove godine iznosila je 878 KM i nominalno je viša za 3,5 odsto u odnosu na juli prošle godine, te viša za 1,8 odsto u poređenju sa decembrom 2017.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najniža prosječna neto plata od 541 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 577 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 602 KM.

Loading...

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u aprilu iznosila je 1.442 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.403 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.282 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH u julu je iznosila 1.366 KM i nominalno je viša za 3,6 posto u odnosu na juli prošle godine, te viša za dva posto u odnosu na decembar 2017. godine.

Izvor
FENA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!