Politika

Dodik za britanski Telegraph: Srpska bi iskoristila miran način izlaska iz BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njegov cilj mir, te da bi Republika Srpska, ako postoji mogućnost da izađe iz BiH na miran način, kroz sporazum, to sigurno iskoristila.

Dodik je za britanski “Telegraf” istakao da su svi izgubili entuzijazam za evropski projekat.

Loading...

“Veoma smo zahvalni za finansijsku pomoć. Naši problemi bi bili još veći da je nije bilo. Ali, svi mi, uključujući Evropu i nas, izgubili smo entuzijazam za ovaj projekat”, rekao je Dodik.

On je naveo da je lista razloga dugačka – “Bregzit”, problemi u evrozoni, rast evroskeptičnih populista u vlastima Mađarske, Poljske i Italije, kao i podjele u vezi sa imigracijom, Rusijom i Amerikom predsjednika Donalda Trampa.

Predsjednik Srpske je rekao da Evropa od prije deset godina – bez granica, napredna i mirna – jednostavno ne funkcioniše kao što je opisana, prenosi britanski list.

“Bili smo naivni da pomislimo da ćemo se samo pridružiti Evropi i da će svi naši problemi nestati”, rekao je predsjednik Dodik.

On je demantovao da gradi vojsku ili da je partner nacionalističkih paramilitaraca obučenih u Rusiji, piše “Telegraf”

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!