Privreda

Izvoz piletine u EU krajem septembra

Proizvođači pilećeg mesa koji su dobili sertifikate za izvoz u Evropsku uniju očekuju da će administrativne pripreme biti uskoro okončane, te da će prve količine mesa biti isporučene na tržište krajem septembra.

Odobrenje koje je Evropska unija dala Bosni i Hercegovini za izvoz pilećeg mesa predstavlja kraj brojnih prilagođavanja koja su kompanije uključene u ovaj program realizovale tokom prethodne dvije godine.

Loading...

Posljednja kontrola pokazala je da su investirana znatna sredstva te da je posebna pažnja posvećena edukaciji radnika.

Sertifikat za izvoz pilećeg mesa u zemlje Evropske unije dobile su četiri kompanije: “Madi”, “Ovako”, “Brovis” i “Agreks”.

“Mi smo spremni, ambiciozno čekamo izvoz. Taj izvoz će imati višestruku korist za sve, prije svega za firme koje su dobile taj izvoz, ali i za ekonomiju BiH”, kazao je Edin Jabandžić iz firme “Madi” Tešanj.

Kompanija “Madi” investirala je oko milion maraka u rekonstrukciju određenih dijelova pogona, u nabavku i osavremenjavanje novih tehonologija, kao i u edukaciju zaposlenih. Problem nedostatka kadrova riješen je programom prekvalifikacije.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!