Politika

Pavić: Prvih deset dana kampanje izuzetno uspješni

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić ocijenio je izuzetno uspješnim prvih desetak dana kampanje kada je riječ o DNS-u.

“Osjetili smo veliku energiju u našem članstvu i veliku podršku građana za sve ono što radimo i na način kako to radimo i mislim da građani sve više prepoznaju jednu kulturnu kampanju koja je dio naše politike da se direktno obraćamo građanima, da prenesemo naš program, da čujemo njihove sugestije i želje”, izjavio je Pavić novinarima uoči sinoćnjeg predizbornog skupa u Busnovima kod Prijedora.

Loading...

On je dodao da DNS ostaje pri stavu da planski treba da ostvari 107.000 glasova, 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Mi smo u ovu kampanju ušli sa našim koalicionim partnerima SNSD-om i SP-om i DNS će podržati zajedničke kandidate za funkcije predsjednika Republike Srpke i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, jer smatramo da na taj način, dobijajući većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH i ove dvije pojedinačne funkcije možemo zaokružiti vlast i realizovati ono sto zajednički planiramo”, rekao je Pavić.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragutin Rodić izjavio je da je politika DNS-a veoma dobro prihvaćena u narodu.

“Kvalitet DNS-a je što ima razvijenu strukturu stranke u 64 opštine, što je prvi preduslov da možete svoju politiku da približite građanima”, istakao je Rodić.

On je dodao da kao član DNS-a od osnivanja zastupa politiku dijaloga, kompromisa, argumenata, ali nikad ne napuštajući ideju da Republika Srpska mora biti iznad svega.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić izjavio je da je DNS u proteklom periodu mnogo ulagao u seoska područja, počevši od infrastrukture do raznih podsticaja za poljopriredu.

“Poruka našim građanima jeste da će DNS u Ministarstvu poljoprivrede i zakonima koji se tiču poljoprivrede nastojati da tu oblast još bolje uredi, da bi poljoprivredni proizvođači imali još bolje uslove po pitanju otkupa i stvaranju uslova da sve što proizvedu mogu i da prodaju”, rekao je Ivić.

Kandidat za poslanika DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Slavica Popović izjavila je da će se zalagati za bolje uslove u oblasti zdravstvene zaštite, te angažovanje svih segmenata ka pozitivnom poslovanju zdravstvenih ustanova.

“Tamo gdje ima volje, ima i uspjeha”, naglasila je Popovićeva.

Na sinoćnjem predizbornom skupu u Busnovima predstavili su se kandidati DNS-a sa obje kandidatske liste za predstojeće opšte izbore.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!