Banjaluka

Radojičić predstavlja Banju Luku na „azijskom Davosu“

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić otputovao je u višednevnu, službenu posjetu Kini, gdje će učestvovati na dvije velike međunarodne konferencije, uključujući i veliki skup u Tjanđinu poznatom kao „azijski Davos“.

Kao predstavnik jedine lokalne zajednice iz Republike Srpske, prvog dana posjete gradonačelnik Radojičić predstavio je razvojne potencijale Banje Luke na konferenciji pod nazivom „gradovi – prijatelji Tjanđina“.

Učestvujući u dijelu konferencije, posvećene potencijalima evropskih gradova srednje veličine, Radojičić je, između ostalog, istakao osnovne prioritete gradske administracije i planove za razvoj Banje Luke, kao jednog od regionalnih centara.

Kako je predviđeno, Radojičić bi se, u okviru ove konferecnije, trebao sastati i sa zamjenikom gradonačelnika Tjanđina Žao Taješanom.

Tokom boravka u Kini, Radojičić će u Tjanđinu učestvovati i u radu „Susreta novih lidera“, koji okuplja više od 2.000 zvaničniika iz cijelog svijeta. Ovaj, širom svijeta poznati skup, često se naziva i „azijskim Davosom“.

Kako je predviđeno, Radojičić će na ovoj konferenciji predstaviti Banju Luku i njene potencijale pred gradonačelnicima brojnih svjetskih gradova.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!