Banjaluka

Radovi vrijedni 650.000 KM: Počinje gradnja novog trotoara u Zalužanima

Izgradnja trotoara i biciklističke staze u dužini od jednog kilometra u Ulici put srpskih branilaca u Zalužanima trebalo bi da počne početkom idućeg mjeseca, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, vrijednom oko 650.000 KM, pješačka i biciklistička staza u centralnoj i najfrekventnijoj saobraćajnici u Zalužanima biće sagrađena na dionici od tržnog centra „Hiperkort“ do Grmečke ulice.

Loading...

Kako su istakli u nadležnom odjeljenju, projekat se realizuje u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata RS koja je i provodila postupak javne nabavke. Po osnovu te nabavke, za najpovoljnijeg ponuđača izabran je konzorcijum preduzeća „Kozaraputevi“ i „Prijedorputevi“.

Prema planu, trotoar će biti izgrađen uz desnu stranu saobraćajnice u dužini od jednog kilometra, kao i biciklistička staza.

-Pješačka staza biće širine jedan i po metar, biciklistička staza širine jedan metar, a biće izgrađen i pojas zelene površine. Osim toga, u desnoj strani kolovoza, biće urađena oborinska kanalizacija – rekli su iz nadležnog odjeljenja.

Kako ističu, osnovni motiv za pokretanje ovog projekta – povećanje bezbjednosti pješaka koji se u velikom broju kreću ovom frekventnom saobraćajnicom uz koju je izgrađen veliki broj poslovnih i stambenih objekata.

Istovremeno, u Zalužanima se već gradi pješačka staza na potezu od mosta preko rijeke Dragočajke. Na ovom potezu gradi se pješačka i biciklistička staza u dužini od 250 metara, kao i 360 metara nove oborinske kanalizacije. Za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 200.000 KM.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!