Politika

Kovačević: SNSD ima spremnost da na najbolji način štiti Srpsku

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, kao pobjednik izbora, sa tradicionalnim koalicionim partnerima ima dovoljan kapacitet, snagu i spremnost da na najbolji način zaštiti nacionalne i državne interese Republike Srpske u Sarajevu, ali i izvan BiH, rekao je Srni portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Loading...

Kovačević je istakao da je SNSD smatrao da je potrebno da Srpska na nivou BiH ima jedinstven blok i da ne postoji potreba da izvan Republike Srpske bilo ko, bilo kome, bude opozicija. 

“Ne želimo da bilo ko bude opozicija Republici Srpskoj i zato smo smatrali da su i svi ljudi koji su glasali za opozicione stranke željeli da članovi ovih stranaka učestvuju u timu koji će štititi interese Republike Srpske na nivou BiH”, rekao je Kovačević. 

On je naglasio da SNSD poštuje odluku opozicionih partija da neće u vlast na nivo BiH i pozdravlja njihov promijenjen stav da razgovaraju sa SNSD-om i usaglašavaju jedinstvene stavove Srpske o svim pitanjima od nacionalnog interesa. 

“Mi smo i ranije pozivali na jedinstvo svih političkih partija i razgovor za šta tada opozicija nije iskazivala spremnost, što je sada promijenjeno”, rekao je Kovačević. 

On je napomenuo da je ovo za početak prvi veliki dobitak za Republiku Srpsku. 

“Vjerujemo da će vrijeme donijeti i nove dobitke za Republiku Srpsku i da će ona biti samo jača”, naglasio je Kovačević. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da ova politička partija neće učestvovati u vlasti na nivou BiH i novom sazivu Savjeta ministara, ali da je spremna da usaglašava ključna pitanja sa ostalim političkim subjektima u interesu Republike Srpske.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!