Banjaluka

Na biciklijadi u Banjaluci preko 350 učesnika (FOTO)

Na biciklijadi “Dva su točka dovoljna” održanoj danas u Banjaluci povodom Svjetskog dana bez automobila učestvovalo je preko 350 biciklista.

Organizatori 17. biciklijade su bili EU Info Centar, u partnerstvu s Centrom za životnu sredinu, a ovom manifestacijom završena je Evropska sedmica mobilnosti.

Loading...

“Ova manifestacija održava se u 2.000 gradova, 40 zemalja, a najveća važnost je za razvijanje svijesti o mobilnosti, prelasku iz automobila na bicikl, pješačenje ili korištenje javnog transporta. Što manje automobila, što manje smoga da očuvamo prirodu i naše gradove, to radimo sve za nas”, izjavila je za AA Aleksandra Varner iz Kancelarije delegacije Evropske unije u Banjaluci.

Dodala je da su organzatori prezadovoljni, jer ih je vrijeme poslužilo i što je mnogo mladih učestvovalo u biciklijadi.

“Oblaci su malo obeshrabrili građane, ali ono što je najbitnije to je da je svakog dana sve više biciklista na ulici. To je suština i vjerujem da će Banjaluka za dvije do tri godine biti jedan od pozitivnih primjera za cijelu regiju”, rekao je Tihomir Dakić iz Centra za životnu sredinu.

Prema njegovim riječima, u proteklih 17. godina, od kako se održavaju biciklijade u gradu na Vrbasu, pomaci su primjećeni u nekoliko prethodnih godina u svijesti građana šta to znači urbana mobilnost, te u kom pravcu treba razvijati saobraćaj u gradovima.

“U većini bh. gradova nedostaje shvatanje da je bicikl prevozno sredstvo budućnosti”, rekao je Dakić.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!