Sport

Još dva dana do prvog “Dukat FIT BLCITY” noćnog maratona

U organizaciji Asocijacije za sport i Atletskog kluba Borac, a uz podršku generalnog sponzora kompanije Lactalis BH, u subotu će u Banjaluci biti održan prvi „Dukat FIT BLCITY“ noćni maraton, koji je ujedno i prvo zvanično državno prvenstvo u maratonu.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu na trasi dugoj 42.195 metara, ali i oko nje, gdje se očekuje veliki broj građana, organizatori provode posljednje pripreme.

Loading...

„Banjaluka je grad koji zaslužuje da ima ovakve događaje, te se trudimo da, osim Banjalučkog polumaratona koji je u proljeće, i ovaj noćni maraton preraste u tradiciju. Posebnu pažnju poklanjamo svim detaljima”, pojasnio je Vladimir Kuvalja, direktor Asocijacije za sport.

Podsjetio je kako je ideja o noćnom maratonu nastala nakon uspješno realizovane noćne trke 2016. godine te prošlogodišnjeg polumaratona. Uspjeh prethodnih trka jedan je od razloga zašto i za prvi banjalučki noćni maraton među trkaćom zajednicom vlada veliki interes.

“Imamo sjajan odziv, gdje se do sada prijavilo više od 400 maratonaca iz cijele regije. Za tri prvoplasirana u obje kategorije osigurane su novčane nagrade.  Trkače koji su prošle godine učestvovali na polumaratonu nagradit ćemo popustom na startninu, a svi će dobiti medalje i poklon pakete sponzora”, dodao je.

Generalni sponzor ove značajne sportske manifestacije je kompanija Lactalis BH, koja je već ranije podržala niz trka u gradu na Vrbasu.

“Naša saradnja sa Asocijacijom za sport traje već tri godine. Njihovi sportski projekti su se razvijali, i iz godine u godinu uspjevali su da ponude nešto novo, kako trkačima, tako i Banja Luci. Drago nam što smo dio ove pozitivne sportske priče koja okuplja sve veći broj učesnika i tako potvrđuje da se dobrom promocijom i organizacijom zdrave navike rado usvajaju. Svakako, sa paletom Dukat fit proizvoda, kojima se brzo vraća izgubljena energija, mi smo tu da podržimo sve one koji žele razvijati zdrav lifestyle”, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH.

Maratonska trka u subotu startaće u 19 sati na Trgu Krajine. Osim maratona u biće održan i polumaraton, trka na pet kilometara i junior run trka na 100m, 300m, 500m i 750m.

Za publiku koja će bodriti svoje favorite kompanija Lactalis BH je osigurala dovoljne količine “Dukat FIT-a”, a po završetkuutrka ovim proteinskim napicima moći će se okrijepiti svi trkači.

Najmlađi trkači moći će uživati u nedoljivom okusu Dukat čokoladnog mlijeka.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!