Privreda

Turci “osvajaju” Crnu Goru

PODGORICA – Trenutno više od 2.000 preduzeća čiji su osnivači državljani Turske posluje u Crnoj Gori. Najviše ih je na crnogorskom primorju, posebno u Budvi, i u Podgorici.

Kako je u razgovoru za Agenciju Anadolija rekao Ertac Gungor, predsjednik Asocijacije turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori, interesovanje za ulaganje turskih biznismena iz dana u dan je sve veće.

“Kada sam prije dvije godine došao u Crnu Goru, bilo je oko 250 firmi koje su otvorili turski državljani. Sada je taj broj više od 2.000 firmi. Iz dana u dan se povećava zainteresovanost turskih investitora i biznismena za dolazak u Crnu Goru”, kaže Gungor.

On dodaje da je ulazak Crne Gore u NATO stvorio dodatnu sigurnost za ulaganje turskih biznismena u Crnu Goru.

Na pitanje u koje sektore najviše ulažu biznismeni iz Turske, Gungor ističe da je to građevinarstvo i da slijedi turizam.

On savjetuje turskim biznismenima da prije nego što dođu u Crnu Goru istraže tržište, a u narednom periodu očekuje dolazak ozbiljnih kompanija iz Turske.

“Postoje informacije da su dvije turske firme zainteresovane za Aerodrome Crne Gore”, poručio je Gungor.

Od većih investicija iz Turske, u Crnoj Gori posluje kompanija Toščelik, koja upravlja Željezarom Nikšić, kao i kompanija Global ports, koja upravlja kontejnerskim terminalima i generalnim teretima u Luci Bar. Takođe, u kratkom roku otvoreni su objekti velikih turskih brendova Dogtaš i LC Waikiki.

(investitor.me)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!