Banjaluka

Izgradnja 14 kilometara vodovodne mreže podsistema “Zvijezda”

Vodu iz vodovoda Crno Vrelo dobija 500 domaćinstava

U okviru projekta “Crno vrelo”, napreduje punom parom i prvi krak ove mreže bi trebalo da bude završen do kraja iduće sedmice, a ostatak mreže početkom decembra.

Riječ je o jednom od većih infrastrukturnih projekata u Banjaluci koji je finansiran emisijom gradskih obveznica od 1,1 miliona KM. On bi trebalo da omogući da domaćinstva u selima Gornji i Donji Pervan, kao i u Golešima dobiju vodu.

Loading...

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je kazao da će biti izgrađena tri kraka vodovodne mreže, koja bi trebalo da obuhvati, prema procjenama, oko 500 domaćinstava.

On očekuje da gradnja prvog kraka u dužini od oko 6,5 kilometara prema Delića lokvi bude završena do kraja iduće sedmice, te da nakon toga slijedi povezivanje sistema sa rezervoarom.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac su u junu potpisali ugovor o izgradnji ove mreže dužine oko 14 kilometara. Poslije višegodišnje pauze, realizacija projekta “Crno vrelo” nastavljena je lani gradnjom fabrike vode u Pervanu. Da bi stanovnici manjačkog platoa i rubnih dijelova Prijedora dobili vodu sa ovog sistema potrebno je nastaviti radove na odvojenim podsistemima, među kojima je i “Zvijezda”.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!