Politika

SzP uvjeren u izborni trijumf

Savez za pobjedu očekuje trijumf na predstojećim opštim izborima u Republici Srpskoj, što su na centralnoj predizbornoj tribini održanoj u Trebinju poručili lideri stranaka okupljenih u ovu koaliciju.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH ispred Saveza za pobjedu Mladen Ivanić smatra da se trenutna vlast boji rezultata izbora, jer su u ovoj koaliciji uvjereni da pobjeđuju.

“Znamo da pobjeđujemo, a njih pozivamo da se malo smire i opuste, jer nisu izbori bitka na život i smrt, već jedan lijep i demokratski dan u kome će narod iskazati svoju volju”, rekao je Ivanić.

Loading...

Vukota Govedarica, kandidat za predsjednika RS, smatra da će se 7. oktobra narod boriti protiv režima, a SzP želi da pobijedi one svoje političke suparnike za koje kaže da sve ove godine rade protiv naroda.

“Demokratski izbori, dostojanstveni, slobodni, omogućiće nam da zajedno sa narodom dođemo do pobjede i da vratimo narodu RS, koja je oteta od strane režima već duži niz godina”, istakao je Govedarica.

Mirko Šarović, nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom parlamenta BiH, smatra da RS ide u pogrešnom smjeru i da će tako nastaviti ako se dosadašnjoj vlasti ponovo daju mandati, dok je lider NDP-a Dragan Čavić istakao očekivanje da će ova stranka imati rezultat kakav je imala na prošlim izborima, uz ubjeđenje da će SzP ostvariti pobjedu.

Pobjednički stav su zauzeli i nosioci lista SDS – SRSRS – SRS Branko Butulija i PDP-a za Narodnu skupštinu RS Ljubiša Krunić u Izbornoj jednici devet, ističući takođe da očekuju veliki trijumf i preokret vlasti u RS. Krunić je najavio da će se boriti da jedan čovjek ne radi na tri radna mjesta koja se finansiraju iz budžeta, da se zapošljavaju mladi, da se prvorotkinjama i svakom novorođenom djetetu obezbijede različite beneficije, a zalagaće se i za donošenje zakona o porijeklu imovine. Butulija je istakao da je dosadašnja vladajuća politika bila neodgovorna i dovela do podjele Srba, ali i raseljavanja RS.

Na predizbornom skupu u Ljubinju Govedarica je rekao da je prioritet riješiti putnu komunikaciju između ovog hercegovačkog mjesta i Stoca preko prevoja Žegulje, poboljšati privredni ambijent i otvoriti projekte u vezi sa solarnom energijom.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!