Društvo

Druga faza sanacije Banskog dvora počinje sutra

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da druga faza rekonstrukcije Kulturnog centra Banski dvor treba da počne sutra, te da je rok za završetak ovih radova šest mjeseci.

Radojičić je novinarima u Banjaluci rekao da su završeni svi poslovi javne nabavke, te da bi sutra ujutro trebalo da počnu radovi.

“Završen je javni poziv, izabran je izvođač, potpisan je ugovor, prošli su svi rokovi koji su propisani i sutra ujutro u 9.00 časova izvođač formalno počinje sa radovima, a rok za izvođenje radova je šest mjeseci”, istakao je Radojičić.

Loading...

On je naveo da je izvođač radova beogradska firma “Koto” koja se prijavila i dobila tender, a koja je radila i rekonstrukciju krova Banskog dvora.

“Imamo fino iskustvo sa ovom firmom koja je radila i rekonstrukciju tvrđave Kastel i još neke sitnije spomenike na području grada”, rekao je Radojičić.

On je pojasnio da je riječ o obimnim radovima i da su radnje predviđene na objektu prilagođene stepenu zaštite objekta, jer je Kulturni centar Banski dvor izgrađen 1932. godine i mora potpuno zadržati svoj autentični izgled, zbog čega je i postavljen šestomjesečni rok za završetak radova.

“Moja želja je da Banski dvor u novom-starom sjaju zasija negdje za Dan grada – 22. aprila, s obzirom na to da ulazimo u zimski period u kojem će vjerovatno biti i ograničena mogućnost spoljnih radova”, rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je završeno renoviranje krova Kulturnog centra Banski dvor i da je to bila prva faza ukupne sanacije.

“Banski dvor je proteklih godina trpio veliku štetu zbog prokišnjavanja i taj posao je završen, a slijedi vanjsko uređenje”, naveo je Radojičić i naglasio da je problem lošeg stanja krova riješen za više decenija.

On je rekao da druga faza obnove podrazumijeva spoljašnje uređenje, stolariju, fasadu, balkone, frizove, kipove i ambijentalnu rasvjetu.

Radovi na obnovi krova Kulturnog centra Banski dvor počeli su krajem marta, a završeni početkom septembra.

Obimnu sanaciju Kulturnog centra Banski dvor finansira Vlada Republike Srpske sa 2,5 miliona KM, od čega je 514.000 KM potrošeno na sanaciju krova, dok je ostatak novca predviđen za spoljno uređenje.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!