Privreda

„M:tel“ kupio „Blicnet“ od Telekoma Slovenije

„Telekom Srpske“ kupio je od „Telekoma Slovenija“ kompaniju „Blicnet“ u Banjaluci, a kompletna procedura oko preuzimanja jednog od većih kablovskih operatera za televiziju, internet i telefoniju u BiH biće završena za dva do tri mjeseca, saznaje portal Capital.ba.

Ovo je drugi kablovski operater koji je “Telekom Srpske” kupio u BiH, a čija se cijena još uvijek drži u tajnosti.

„’Telekom Slovenije’ je 2. oktobra 2018. godine potpisao ugovor o kupoprodaji sa akcionarskim društvom “Telekomunikacije Republike Srpske” o prodaji 100 odsto udjela u „Blicnetu“ Bosne i Hercegovine“, zvanično je potvrdio i „Telekom Slovenije“.

Kako saznaje Capital.ba, za sve postojeće korisnike „Blicneta“ ništa se neće promijeniti, jer je „M:tel“ preuzeo sve ugovorne obaveze koje ova kompanija ima.

„Blicnet“, kao član grupacije “Telekom Slovenije”, zauzima značajnu poziciju na tržištu BiH i u svojoj ponudi ima internet, fiksnu telefoniju i analognu i digitalnu televiziju.

Ova kompanija godinama uspješno posluje u BiH, a samo u prošloj godini ostvarila je dobit od 2,57 miliona KM. Na kraju 2017. godine „Blicnet“ je zapošljavao 104 radnika.

„Blicnet“ ima prodajne objekte u nekoliko gradova u BiH, između ostalih, u Banjaluci, Sarajevu, Prijedoru, Gradišci, Kotor Varošu, Višegradu, Palama i drugim opštinama i gradovima.

Većina telekom operatera u Evropi i svijetu usljed pada prihoda od mobilne telefonije posljednjih godina usmjerava svoje investicije prema internetu i kablovskim uslugama, a taj trend očigledno su odlučili da prate i domaći telekom operateri.

S ciljem jačanja svoje tržišne pozicije u BiH, kompanija „M: tel“ ranije je objavila da planira kupiti i bijeljinski „Telrad Net“ te je tu namjeru prijavila Konkurencijskom savjetu BiH, o čemu smo pisali u tekstu M:tel kupuje bijeljinski „Telrad“.

U „M:telu“ su tada za Capital.ba rekli da, u skladu sa strateškom opredjeljenošću da jača svoju tržišnu poziciju u BiH, i uobičajenom biznis praksom, ova kompaniju u kontinuitetu razmatra širenje poslovanja.

„Stoga je naša kompanija u skladu sa regulatornim okvirom, Konkurencijskom savjetu poslala namjeru o kupovini „Telrad Net“, kazali su tad u „M:telu“.

Izvor
Capital.ba
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!