Politika

Ekskluzivno: Čubrilović povećao predsnot u banjalučkoj regiji, drugi je Špirić, Čavić treći

U periodu od 24. do 30. septembra, renomirana agencija, sa sjedištem u BiH, koja je dio globalne grupacije, sprovela je istraživanje javnog mnjenja, po metodi anketne primjene, na području banjalučke izborne jedinice sa pitanjem:

Koji nosilac liste političkih partija u Srpskoj za NSRS iz izborne jedinice Banjaluka ima Vašu podršku?

U odnosu na istraživanja rađena u periodu od 14. do 21. avgusta, koje je sprovela ista agencija i sa istim anketnim pitanjem, primjetna su manja odstupanja.

Ispitanici su mogli da izaberu sljedeće opcije:

  • Nikola Špirić, nosilac liste SNSD za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Nedeljko Čubrilović , nosilac liste DNS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Davor Šešić, nosilac liste SDS za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Igor Crnadak, nosilac liste PDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Dragan Čavić, nosilac liste NDP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici;
  • Milan Petković , nosilac liste US za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici.

Istraživanje, koje je u posjedu redakcije portala ’’Srpska danas’’, pokazalo je da najveću podršku birača u banjalučkoj regiji ima Nedeljko Čubrilović, aktuelni predsjednik Narodne skupštine RS, koji je nosilac liste DNS-a za NSRS.

Naime, podršku Čubriloviću dalo je 30,21 odsto opredijeljenih birača, dok je na drugom mjestu Nikola Špirić is SNSD-a sa 23,16 odsto podrške.

Na trećem mjestu je Dragan Čavić, nosilac liste NDP za parlament Srpske sa 9,19 odsto podrške, na četvrtom Davor Šešić (SDS) sa 6,11 odsto, a na četvrtom Igor Crnadak (PDP) sa 5,18 odsto podrške.

Goran Selak, nosilac liste SP za NS RS u banjalučkoj izbornoj jedinici, prema rezultatima istraživanja, ima podršku 3,45 odsto ispitanika, a Milan Petković iz US 2,97 odsto podrške.

Istraživanja su sprovedena na uzorku od 1.012 ispitanika u Gradu Banja Luka i opštinama u banjalučkoj izbornoj jedinici.

Istraživanje je pokazalo da bi 27 odsto ispitanih građana sigurno izašlo na izbore, dok je opredjeljenih birača svega 19,9 odsto.

Izvor
srpska-danas
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!