Društvo

Lukač: Mektiću treba dobar psihijatar

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je od početka rata bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, odnosno pripadnik i komandant specijalnih jedinica, i da su nebulozne tvrdnje o njegovoj pripadnosti takozvanoj Armiji BiH.

Na pitanje da prokomentariše navode da je bio “pripadnik takozvane Armije BiH”, a koje je na današnjoj konferenciji za novinare iznio član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, Lukač je poručio da “Mektiću treba dobar psihijatar”.

– Prije pola godine je u javnost takođe iznosio laži da me je spasavao u ratu i izvlačio ranjenog, što asolutno nije tačno. To su potpune laži i to još jednom demantujem – istakao je Lukač.

On je dodao da svi pripadnici njegove jedinice i svi policajci znaju od kada je u policiji, gdje je bio i šta je radio.

– Od početka rata sam bio pripadnik MUP-a Republike Srpske, odnosno pripadnik i komandant specijalnih jedinica. Izašao sam iz rata sa činom pukovnika i odlikovan dva puta od tadašnjeg predsjednika Srpske za iskazanu hrabrost u ratu i uspješno komandovanje jedinicama. O ranjavanjima u toku rata neću više ni pričati – naglasio je Lukač.

On je dodao da su Mektić i njegova stranka očito u očajnom stanju nakon posljednjih dešavanja i zbog debakla koji će doživjeti na predstojećim izborima.

– Mogu samo da pitam Mektića da li je on, poslije svih priča o paravojnim formacijama u Srpskoj koje su bile potpune laži sa njegove strane i koje je iznosio sračunato da bi nanio štetu Srpskoj, formirao paravojnu militantnu frakciju u sastavu SDS-a koja raketira i granatira svoj narod? Da li on kao što pričaju neki članovi SDS-a komanduje tom militantnom frakcijom u SDS-u koja raketira u Banjaluci i ispaljuje “zolje”. Da li je on taj koji je izdao naređenje da bude ispaljena “zolja”? To pričaju ljudi iz njegove stranke, a sve će pokazati istraga – kaže Lukač.

On je rekao da je Aleksandar Radić, kojem je određen pritvor zbog sumnje da je ispalio “zolju” na poslovnu zgradu koncerna “Agram” u Banjaluci i protiv kojeg će vjerovatno biti podignuta optužnica, bio u kontaktu sa Mektićem.

– Mnogo fotografija sa Mektićem i predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom potvrđuje da je Radić bio njihov istaknuti član i oni će to veoma brzo morati da objasne narodu – poručio je Lukač.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!