Privreda

Otvorena Hidroelektrana “Bočac dva”, uložena 42 miliona KM (FOTO)

Hidroelektrana “Bočac dva” otvorena je danas u mjestu Bočac kod Mrkonjić Grada u koju su uložena 42 miliona KM i otvorena 32 radna mjesta.

Hidroelektranu “Bočac dva” otvorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor preduzeća “Hidroelektrane na Vrbasu” Nedeljko Kesić.

Dodik je istakao da Republika Srpska u narednom periodu mora da gradi ovakve objekte da bi obezbijedila potpunu stabilnost i napredak.

Loading...

– Strategija ove vlasti jeste razvoj i unapređenje Republike Srpske – rekao je Dodik u obraćanju na svečanosti otvaranja Hidroelektrane.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je ovo veliki događaj jer će “Hidroelektrana Bočac dva” biti od ogromnog značaja za privredu Srpske.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da Srpska može graditi velike hidroenergetske objekte, što je od ogromnog značaja za razvoj.
Kesić je naveo da je izgradnja ovog objekta od velikog značaja za unapređenje rada preduzeća “Hidroelektrane na Vrbasu” i podsjetio da je ogroman hidroenergetski potencijal rijeke Vrbas.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da je izgradnja ove hidroelektrane značajna za razvoj opštine koju predvodi i za poboljšanje životnog standarda građana.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Instalisana snaga Hidroelektrane “Bočac dva” je 8,76 megavata, a projektovana godišnja proizvodnja 42 gigavat-časa električne energije.

Osim ove, danas će biti otvorena i mala hidroelektrana koja se nalazi u neposrednoj blizini hidroelektrane “Bočac jedan”.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!