Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

U 2019. zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

Pogibija policajca Slađenka Tubina je tragičan događaj koji je obilježio prošlu godinu i uznemirio pripadnike policije i širu javnost, rekao je Sretoja Vujanović, načelnik prijedorske Policijske uprave.

Na operativnom području ove Uprave, održano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti. U izvještajnom periodu ukupno je evidentirano 1.052 krivična djela, što je za oko sedam odsto više nego u uporednom periodu. Po nepoznatom izvršiocu počinjeno je 451 krivično djelo ili 43 odsto od ukupnog broja evidentiranih. Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 66 odsto dok ukupna rasvijetljenost iznosi 85 odsto.

Načelnik je naveo da je u izvještajnom periodu evidentirano pet krivičnih djela razbojništva od kojih su tri rasvijetljena. Procenat rasvjetljenosti ovih krivičnih djela iznosi 67 odsto.

Tokom 2019. godine, aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta su konstatano u prioritetu, a posebno krivična djela koruptivnog karaktera. 

Evidentirano je 68 krivičnih djela a materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima, kao i stečena protivpravna imovinska korist iznosi oko 2.400.000 КM.

Vujanović je naveo da je u 2019. godini ukupno je evidentirano i kontrolisano 827 migranta. Najveći broj lica je iz Pakistana, Sirije i Iraka. Evidentirano je pet krivičnih djela krijumčarenje lica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović rekao je da je u toku  2019. godine od ukupnog broja prijavljenih i evidentiranih krivičnih djela 889 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 68 privrednog kriminaliteta, 48 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te 47 iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin je naveo, da je u izvještajnom periodu iz oblasti javnog reda i mira ukupno evidentirano 403 narušavanja JRM-a odnosno 518 prekršaja te da je stanje u ovoj oblasti zadovoljavajuće.

Što se tiče oblasti zloupotrebe opojnih droga nadležnim tužilaštvima je podneseno 48 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima a nadležnom sudu je podnesen 31 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, U oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom protekle 2019. godine, ukupno je evidentirano 950 saobraćajnih nezgoda, od kojih 17 sa smrtno stradalim licima. Najčešći uzroci su vožnja u pijanom stanju i neprilagođena brzina.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button