Politika

Vučić pisao Dodiku: Jasno je, Srbi su uvek dežurni krivci

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, u kojem je izrazio veliko žaljenje što neće učestvovati u važnoj i veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu, ali i razumijevanje što je lider SNSD i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, od njega tražio da ne prisustvuje tom događaju koji su, kako kaže, dugo i temeljno planirali.

Predsjednik Vučić u pismu Dodiku, međutim, primjećuje da je u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao hrvatski premijer Andrej Plenković, ali, kako je naveo, gotovo niko, pogotovo ne iz Evropske unije, nije optužio Hrvatsku za direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH, kao što niko nije optuživao Sarajevo za miješanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Loading...

“I vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi. Upravo zato, saradnja Srbije i Srpske, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u budućnosti, mora da bude sveobuhvatna i snažnija. To niko ne može da nam zabrani, niti to smemo da im dozvolimo.”

Predsjednik Vučić je u pismu izrazio i žaljenje što zbog nedolaska neće biti u prilici da sa Dodikom razgovara o, kako je naveo brojnim zajedničkim projektima i podršci države Srbije Republici Srpskoj i njenom narodu.

“U potpunosti razumem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za celinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tokom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost”, naveo je Vučić.

Novost je, istakao je, to da su u tim napadima i optužbama učestvovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dela međunarodne zajednice u ostvarenju ličnih interesa.

“Svejedno zahvalan sam vama na razumevanju, posebno našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija”, poručio je Vučić, koji je još jednom čestitao narodu Istočnog Sarajeva otvaranje divne bolnice, u vjeri i nadi da će uskoro moći da se obrati narodu sarajevsko-romanijskog kraja i zahvalim za svu ljubav koju gaje prema Srbiji.

“Na kraju, poštovani predsedniče, želim Srpskoj i Bosni i Hercegovini mirne, demokratske i uspešne izbore“, navodi se u pismu predsjednika upućenom Dodiku, saopštila Pres služba Predsjednika

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!