Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Pravda za Davida: Večeras su se građanima pridružili i poslanici Demokratske stranke iz Srbije (VIDEO)

Građani Banjaluke i večeras su se okupili ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće i zatražili pravdu za ubijenog Davida Dragičevića.

Bez obzira na sve pokušaje institucija da zataškaju ubistvo Davida Dragičevića, nećemo odustati od okupljanja dok ne dođe do rasvjetljavanja ovog zločina, poručili su građani.

Građanima su se ispred hrama pridružili i poslanici Demokratske stranke u Skupštini Republike Srbije, Balša Božović, Maja Videnović i Aleksandra Jerkov, kako bi pokazali solidarnost sa Davidovim roditeljima i građanima koji traže pravdu.

Poslanici u Skupštini Srbije prethodno su se sastali sa poslanikom PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draškom Stanivukovićem. Poručeno je da se ovaj slučaj neće završiti na progonu i montiranom političkom procesu ugnjetavanja stanovništva i narodnih predstavnika, te da se borba nastavlja.

“Naše poruke idu u dva pravca, prvo – da ovaj slučaj ne može stati na montiranim procesima, na hapšenju bez razloga, na nepoštovanju zakona, ustava i kršenja svih propisa. Isto tako, ne može se dozvoliti ovakva okupacija teror i nemogućnost izražavanja misli“, kaže Stanivuković.

O dešavanjima u Banjalući diskutovaće se i u Komitetu u Ženevi, jer će sve detalje prenijeti Aleksandra Jerkov, koja je predsjednica Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji, međunarodnoj organizaciji koja okuplja 178 parlamenata iz cijelog svijeta.

https://youtu.be/Q1HPJ1bFtrk

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button