Magazin

Kako da se riješite dosadnih smrdibuba?

Najezda smrdibuba postaje veliki problem u domaćinstvu

Za smrdibube se kaže da donose pare u kuću, ali u najezdi ovih insekata malo je riječi utjehe. Donosimo vam prirodne recepte za odbranu od smrdibuba, koje sem neprijatnog mirisa karakteriše isto tako neprijatno zujanje.

Inače, riječ je o insektu koji možemo naći u vinogradima i voćnjacima, ali s dolaskom hladnijih dana, oni traže sklonište na toplijim mjestima na kojima bi u hibernaciji proveli zimu.

Loading...

Za odbranu od ulaska u stanove i kuće najbolje će poslužiti mrežice na prozorima, a može se isprobati i trik sa žutim papirom. Naime, smrdibube privlači ova boja, pa okačite žuti papir na terasu i na taj način ih namamite da ostanu van kuće.

Umjesto da ih zgazite, budući da u obrani ispuštaju neprijatan miris, moguće je kod kuće napraviti smjesu koja će ih oterati. Sve što treba da uradite jeste da u jednu činiju sipate sapunicu, a iznad nje namjestite izvor svijetlosti. Tako namještenu ostavite je preko noći. Biće neodoljiva za smrdibube koje će upasti u nju i udaviti se u sapunici.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!