Banjaluka

MUP RS: Bez saglasnosti Vlade nema raspoređivanja policijskih snaga u Srpskoj

Ministarstva unutrašnjih poslova RS saopštilo je danas neće biti moguće raspoređivanju policijskih ili drugih snaga bez saglasnosti Vlade Srpske

U saopštenju se ističe da je, prema sporazumu, trenutno angažovano stotinjak policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i da su u skladu sa procjenama sa terena i na osnovu zvaničnog zahtjeva Granične policije BiH, spremni da angažuju i dodatne snage Policije Republike Srpske na zaštiti granice.

Iz MUP-a podsjećaju Mektića da je i ranije u više navrata upozoren da nikakvo raspoređivanje policijskih ili drugih snaga iz ili van BiH na teritoriji Srpske neće biti omogućeno bez saglasnosti Vlade Srpske.

Iz MUP-a navode da je Mektić na jučerašnjem sastanku sa zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove Simonom Mordueom insistirao na raspoređivanju policijskih snaga iz EU na istočne granice BiH, odnosno prema Srbiji i Crnoj Gori.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!