Politika

Borenović: Građani hoće slobodno društvo u kome se normalni živi (VIDEO)

Biračka mjesta su zatvorena, ali izbori nisu završeni, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Brenović, dodajući da neko želi da prekraja volju građana. "Sada je najvažnije otvoriti vreće sa glasačkim listićima i prebrojati glasove ponovo, da se sazna istina za koja su građani glasali, poručio je sinoć Borenović u emisiji “Puls” BN televizije.

Borenović tvrdi da izbori nisu regularni i da za to ima puno dokaza.

“Dešava se ono što niko nije priželjkivao, da se očigledno prekraja izborna volja građana. A nas samo interesuje da izbori budu regularni i da budu odraz volje građana. I sam CIK priznaje da je bilo neregularnosti i nepravilnosti i onoga što oni nazivaju izbornom krađom. Na izborima ne možete puno ili malo krasti”, rekao je Borenović, dodajući da je nevjerovatno da ponovo u BiH imamo pola miliona nevažećih listića.

“Što se tiče lično mene, ako se utvrde nepravilnosti, a vidjeli smo da ih ima mnogo, nema ni jedan razlog da se izbori ne ponište u potpunosti. Odraz na listićima nije ono što je uneseno u zapisnik. Ako ste i jedan glas ukrali, učinili nevalidnim ne vidim zašto izbore ne ponoviti…”

Zašto opozicija nije mogla da reaguje na izbornu krađu?

“Nismo mogli to da učinimo na svim mjestima jer je to bilo nemoguće. Na pojedinim mjestima ljude su udaljavali s birališta. Jedan od primjera je da je na jednom mjestu predsjednik GIK-a prijetio našem posmatraču da će zvati policiju i nije mu dozvolio da bude prisutan na brojanju glasova”, kaže Borenović.

On kaže da se nerad institucija najbolje pokazao na primjeru tragične smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

“Ne može se ući u Parlament ako će institucije raditi po starom”, kazao je Borenović, navodeći da svakodnevno imaju pozive građana da istraju u borbi za istinu.

“Ne isključujem mogućnost da će građani koji su pokradeni na izborima izaći na Trg kako bi na miran i dostojanstven način iskazali svoj stav zbog izborne korupcije”, rekao je Borenović, dodajući da građani hoće slobodno društvo u kome se normalno živi.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!