Banjaluka

Počinje jesenje uređenje grada: Iznesite krupni otpad!

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak, 15. oktobra i trajaće sve do 10. novembra.

Odvoz krupnog otpada, izuzev građevinskog, i ove jeseni biće organizovan u svim mjesnim zajednicama. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz.

Loading...

Kako je predviđeno programom, u periodu od 15. do 29. oktobra, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače. Od 29. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

-Želimo sugrađanima da omogućimo da sav otpad koji imaju, iznesu na mjesta koja su određena za to, kako bi uredili svoj životni prostor, a time i cijeli grad. Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovom prilikom, pozvali su sugrađane da se uključe u akciju i iznesu otpad na za to predviđena mjesta.

I ovu akciju, nadležne gradske službe provode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća“ i „Eko euro tim“, koja će odvoziti otpad.

U prošlogodišnjoj jesenjoj akciji čišćenja i uređenja sakupljeno je 495 tona otpada.

Raspored jesenje akcije

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!