Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Predsjednik Skupštine grada ugostio Slobodu Mićalović

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović. Gostovanje hit predstave „Frenki i Džoni“, u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj bila je samo jedna od tema razgovora.

Predsjednik Talić zahvalio je Slobodi Mićalović koja daje doprinos pozorišnoj umjetnosti Banje Luke i Republike Srpske, ističući da je itekako značajno to što je bila predsjednik žirija na Festivalu studentskih pozorišta „Kestenburg“ gdje su mladi stvaraoci imali priliku da razgovaraju i uče od nje.

– Sloboda Mićalović nam je uvijek draga gošća, a zapravo je već doživljavamo kao domaću, jer ona je prijatelj Studentskog pozorišta, kulture i našeg grada. Razgovarali smo o mogućnostima organizovanja radionica koje bi vodila Sloboda Mićalović u Banjoj Luci. To bi mnogo značilo talentovanoj djeci koja planiraju da upišu akademiju i bave se glumom – istakao je predsjednik Talić.

On je Mićalovićevu upoznao i sa kandidaturom Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine i podvukao važnost te kandidature.

Sloboda Mićalović je zahvalila Taliću na prijemu i podršci koju pruža umjetnicima i kulturnim radnicima.

– Sa Festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“ nosim divno iskustvo. To je veoma značajan i dobro osmišljen festival oko kojeg se okupilo mnogo darovitih stvaralaca i mnogobrojna publika. Radujem se dolasku i u Narodno pozorište RS čiju scenu volim i gdje sam ljetos igrala predstavu. Vrlo je važno da podignemo svijest o značaju kukture, jer kultura je temelj društva. Bez naše kulture, ne bi bilo više ni nas – kazala je Sloboda Mićalović.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button