Društvo

„Sport u školama“: Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

Sve banjalučke osnovne škole, njih 26, uskoro će dobiti novu sportsku opremu i rekvizite za provođeenje novog projekta „Sport u školama“, zahvaljujući kojem će se osnovci, bez plaćanja bilo kakvih naknada, baviti željenim sportom, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Nakon što su početkom septembra potpisani ugovori sa školama i profesorima u okviru realizacije projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, nedavno je okončana i javna nabavka za sportsku opremu i rekvizite koji su sastavni dio sportskih poligana na kojima će se sprovoditi ovaj projekat.

Loading...

– Ovo je projekat koji se sprovodi u saradnji sa 26 osnovnih škola u gradu, a uskoro očekujemo isporuku sportske opreme i rekvizita koje će profesori koristiti u radu sa djecom. Nabavka je vrijedna 50.000 KM, a među rekvizitima su lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, horizontalne ljestve, atletska varijabilna prepona, padobran za trening brzinskih sposobnosti, gimnastički obručevi, vijače, medicinske lopte, reketi za stoni tenis i slično – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je ukazao da je učešće u sportskim sekcijama potpuno besplatno i da je osnovni cilj projekta omogućavanje osnovcima da, kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti, budu fizički angažovani tokom čitave školske godine. Banjac je naglasio da je jedan od ciljeva i stvaranje dobre baze za same sportske klubove, koji će biti u prilici da iz školskih sportskih sekcija regrutuju najtalentovanije mlade sportiste.

– Realizacijom projekta omogućavamo i profesorima fizičkog vaspitanja sticanje radnog iskustva, a želja nam je da uključimo što veći broj učenika u sistem školskih sportskih takmičenja te prepoznavanje talentovanih učenika za određene sportove. U skladu sa važećim zakonskim normama obavezan je stručni pristup u radu sa djecom, a program aktivnosti je izrađen u skladu sa nastavnim planom i programom – navodi Banjac.

Za učenike uzrasta od drugog do petog razreda osnovnih škola, profesori fizičkog vaspitanja realizovaće projekat kroz izabranu sportsku aktivnost nakon završetka redovne nastave, uz obogaćenje sadržaja sportskim poligonima i takmičenjima. Na ovaj način, djeci će biti omogućena dodatna fizička aktivnost i data mogućnost da se bave izabranim sportom.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!