Politika

Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a: Otišao bih na razgovor sa Dodikom

Načelnik opštine Sokolac i potpredsjednik Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica rekao je u petak za “Glas Srpske” da bez obzira na dobitnike i gubitnike na izborima Republika Srpska treba da bude prioritet i vlasti i opoziciji na svim nivoima.

– O odluci da se ne ide na razgovore sa još aktuelnim predsjednikom Republike Srpske i budućim srpskim članom Predsjedništva BiH razgovaraće se na organima stranke. Tu ću iznijeti svoj stav. Smatram da bi trebalo razgovarati o svemu, naročito kada je riječ o zaštiti Republike Srpske i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Republika Srpska i njene institucije moraju svima nama da budu na prvom mjestu i trebalo bi sve učiniti da dođe do napretka i boljeg života. Nisam ni za kakvu destabilizaciju i agoniju. Ne smijemo dozvoliti nikakve turbulencije ni zbog Republike ni zbog srpskog naroda, koji se dovoljno napatio u borbi za RS. Niko ne smije da bude iznad Republike Srpske, ni pojedinac ni stranka – rekao je Bjelica.

Najavio je da će se o rezultatima SDS-a na proteklim izborima razgovarati na sjednicama organa stranke, ali napominje da je neophodno naći formulu po kojoj bi sve srpske stranke u zajedničkim organima djelovale jedinstveno.

On je konstatovao da je evidentno da je Milorad Dodik pobijedio na izborima i da izbornu volju glasača treba poštovati.

– Ne može se reći da je SDS doživio debakl. Sasvim je sigurno da su odlasci pojedinaca i grupa iz SDS-a uticali na izborni rezultat. Sigurno je da je kandidat SDS-a za predsjednika Republike Srpske ostvario dobar rezultat. Dobio je veliki broj glasova i to takođe nije debakl. Što se tiče broja poslanika, tačno je da smo podbacili – rekao je Bjelica.

Komentarišući izjavu Obrena Petrovića koji je takođe pozvao na dijalog sa Dodikom i zvaničnicima Republike Srpske, što lider stranke Vukota Govedarica nije dočekao sa oduševljenjem, Bjelica je rekao da će kao član SDS-a poštovati svaku odluku organa stranke.

– Organi stranke bi trebalo da zasjedaju u narednih sedam do deset dana. Same rezultate izbora analiziraće Glavni odbor i ostali organi partije kada pristignu konačni rezultati. Svi funkcioneri i članovi stranke trebalo bi da poštuju odluke organa stranke – rekao je Bjelica.

Na pitanje da li očekuje da će Govedarica podnijeti ostavku jer je to učinio i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić nakon poraza SDS-a na lokalnim izborima, Bjelica je odgovorio da je ta odluka na predsjedniku stranke i da bi trebalo sačekati konačne rezultate izbora.

Patriotski blok

Agencija Srna objavila je juče da su visoki funkcioneri SDS-a Milovan Bjelica i Mićo Mićić održali sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti saradnje opozicionih i vladajućih partija u Republici Srpskoj s ciljem stabilnosti Republike i smirivanja tenzija.

Prema saznanjima Srne, postoji značajna podrška u SDS-u da otpočnu razgovori i da se prihvati inicijativa aktuelnog predsjednika Republike Srpske i novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o stvaranju srpskog patriotskog bloka.

Izvor
glassrspke
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!