Sport

Vico Zeljković novi predsjednik PFS Banjaluka!

Za Zeljkovića je glasalo 19 od 28 prisutnih delegata Skupštine PFS Banjaluka, dok je njegov protivkandidat Dragomir Ilić dobio devet glasova. "Imaću vremena za sve klubove i njihove probleme", izjavio je Zeljković.

Vico Zeljković novi je predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

Aktuelni predsjednik Borca izabran je sa 19 glasova, dok je devet delegata Skupštine PFS Banjaluka svoj glas dalo njegovom protivkandidatu Dragomiru Iliću.

Loading...

Zeljković je na ovoj poziciji naslijedio Draška Ilića, koji je suspendovan od strane FSRS.

Vanrednoj sjednici Skupštine prisustvovalo je 28 od 29 delegata.

“Zahvalio bih se svim delegatima Područnog saveza Banjaluka. Takođe, zahvaljujem se i onima koji su glasali za gospodina Ilića. Mogu da obećam da ću biti predsjednik svih klubova. Ne želim da dijelim ni delegate ni klubove na one koji su glasali za mene i one protiv. Potrudiću se da uvjerim one koji su bili protiv da sam dobar predsjednik i da mogu da pomognem”, istakao je Zeljković.

O budućim planovima kaže:

“Ima mnogo posla i problema. Sigurno da će prvi korak biti sastanak sa prvim čovjekom saveza Milom Kovačevićem, jer smatram da Banjaluka mora da se vrati u porodicu Saveza i da tu zauzme mjesta koja joj pripadaju. Upravo zbog svih klubova, njihovih uprava i delegata, kako bismo unaprijedili naš područni savez”, naglasio je novoizabrani predsjednik PFS Banjaluka.

Naredni period iskoristiće za razgovore sa čelnicima svih klubova članova PFS Banjaluka.

“Razgovarao sam sa većinom klubova, a sa onim sa kojim nisam, pričaću u narednim danima. Ipak, teško je sada pričati o detaljnim planovima. Mogu da obećam ono što sam pričao i tokom kampanje, a to je oslobađanje klubova 50 odsto kotizacija. Moramo zajedno da gradimo Banjaluku, koja mora biti nosilac fudbala u cijeloj Republici Srpskoj”, izjavio je Zeljković, zahvalivši se protivkandidatu Dragomiru Iliću na fer i sportskoj “utakmici”.

Borac do sada nije imao velikog uticaja u Područnom savezu Banjaluka, ali Zeljković smatra da je vrijeme da se to promijeni.

“Javnost mora biti upoznata sa činjenicom da Borac do sada nije imao nikakvog uticaja na Područni savez, prije svega jer smo imali svojih problema. Sada, kada su se stekli uslovi da Borac krene naprijed, smatramo da treba da budemo motor razvoja našeg fudbala, kako bismo povukli cijelu regiju, jer trebaju nam jaki i ostali klubovi. Borac ne može biti jak bez ostalih. Želja nam je da ojačamo i ostale, koji bi bili baza i za sam Borac. Mislim da je to ispravna i dugoročna politika, ali to nije lako. Potrebno je vrijeme”, naglasio je.

Još jednom je poručio da će raditi za dobrobit svih klubova banjalučke regije, te nastojati da im pomogne u rješavanju svih problema koji ih muče.

“Osim finansijskih problema, klubove muči i infrastruktura, na kojoj ćemo da radimo. Pokušaćemo sljedeće godine da uradimo dva terena, ako uspijemo bar jedan, biće to veliki uspjeh. Taj teren koristili bi svi klubovi PFS Banjaluka u zavisnosti od svojih potreba. Imaću vremena za sve klubove i njihove probleme”, zaključio je Zeljković.

Izvor
mondo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!