Kultura

Najpoznatije uloge Milene Dravić

Milena Dravić, jedna od najpoznatijih srpskih glumica i dobitnica najprestižnijih nagrada u svijetu filma, preminula je sinoć u 79. godini života.

Sekula se opet ženi

Sekula se opet ženi je jugoslovenski film iz 1991. godine. Režirao ga je Dragoslav Lazić, a scenario je napisao Jovan Janićijević Burduš.

Milena Dravić igra ulogu Sojke iz Mezgraje.

Radnja:

Poslije niza promašenih brakova i neuzvraćenih ljubavi, a brda djece, koja su sva ostala kod njega, Sekula rješava da promijeni život i da se uozbilji, ali izgleda da je za to kasno, a iskušenja su sve veća.

Ljubavni život Budimira Trajkovića

U ovom filmskom ostvarenju iz 1977. godine, Milena Dravić igra ulogu Lepe Trajković. Fil je režirao  Dejan Karaklaić.

Radnja:

Porodica Trajković gradi mostove. To je činio deda, zatim sin, a očekuje se i od unuka Budimira. Za njega su, međutim, mostovi prokletstvo, jer se porodica stalno seli od mjesta do mjesta, što ometa njegov ljubavni život, koji već vode njegovi drugovi. U jednom pokušaju porodice da se skrasi, momčić doživljava, prvi put, potpunu ljubav koja mu pomaže da sasvim odraste i donese odluku kada se pred porodicom Trajković pojavi sljedeći most.

Moj tata na određeno vrijeme

U jugoslovenskom ostvarenju iz 1982. godine, Milena Dravić utjelovila je ulogu Svjetlane Milanović.

Film je režirao Milan Jelić, a pored Milene Dravić glumačku postavu čine još ljubiša Samardžić i Nikola Kojo.

Radnja:

Samohrana majka Svetlana, njen dvanaestogodišnji sin i vječito privremeno zaposleni Siniša zapadaju i dalje u razne neprilike. Siniša se najzad odluči da zaprosi Svetlanu, ali se upravo tada vraća njen bivši muž. Dok Siniša, u potrazi za stalnim poslom, pretjeruje u revnosti kod zavodljive članice komisije, muž nagovara Svetlanu da obnove zajednički život, nudeći joj bogatstvo i putovanja. Odnosi se zapliću sve do srećnog završetka koji ipak nije lišen novih zabuna.

Policajac sa Petlovog brda

Još jedna uloga koju je odigrala sa Ljubišom Samardžićem.

Televizijska serija koja je i danas omiljena kako među starijom populacijom tako i među mlađim generacijama.

Snimana je 1992-1993 godine u režiji Mihaila Vukobratića , a Mileni Dravić pripala je glavna ženska uloga Vere.

Serija ima dvanaest epizoda.

Radnja:

Policijski inspektor Boško Simić, ima petoro djece i četiri žene. Spretan u akcijama, neobičan otac i „majka“ svojoj djeci, neponovljiv svojim bivšim i budućim ženama. Sve njegove bivše supruge su vrlo uspješne poslovne žene, a njihove karijere ne ostavljaju nimalo vremena za porodični život, dok Boško sa svojom djecom živi u kući na Petlovom brdu. Vremenom njegov profesionalni život trpi jer njegov šef ne želi da toleriše stalna zakašnjenja i izostajanje sa posla. Život njegove neobične porodice pun je komičnih situacija, ali porodična ljubav pomaže da se uvijek i iz svake situacije pronađe najbolji izlaz.

Lud, zbunjen, normalan

Humoristična serija koja je oborila u još uvijek obara sve rekorde gledanosti.

Počela je sa emitovanjem 2007. godine, a još uvijek se snimaju nove epizode.

Milena Dravićglumi Spomenku Vihorac.

Seriju je režirao Elmir Jukić.

Radnja:

Prati uzbudljivi i komičan život tri generacije porodice Fazlinović.

Tu su svakako još mnogobrojne uloge poput onih u filmovima Kozara, Nije lako sa muškarcima, Zona Zamfirova i mnogi drugi.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!