Politika

Još jedna opština proglasila Komšića nepoželjnim

Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić proglašen je personom non grata u opštini Usora

S obzirom na to da su u Predsjedništvo BiH izabrana dva bošnjačka člana i da se Komšić lično stavio u funkciju majorizacije hrvatskog naroda u BiH, iz opštine Usora mu poručuju da u svom budućem političkom djelovanju kada bude zastupao građane BiH zaobiće područje ove lokalne zajednice, gdje većinski žive Hrvati jer ga ne smatraju svojim legitimno izabranim predsjednikom.

U saopštenju, koje su potpisali načelnik opštine Zvonimir Anđelić i predsjednik opštinskog vijeća Usore Ivo Suvala, navodi se da je izborom Komšića na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dominantno bošnjačkim glasovima, grubo narušeno osnovno načelo Ustava BiH o konstitutivnosti tri naroda koje podrazumijeva legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i njihovu međusobnu ravnopravnost.

Rukovodstvo opštine ističe da na području ove lokalne zajednice živi 90 odsto hrvatskog naroda, a na proteklim izborima kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čavić dobio je podršku 74 odsto od ukupnog broja birača koji su glasali, što je 82 odsto hrvatskog biračkog tijela u opštini Usora.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!