Banjaluka

Prolongirana izgradnja kružnog toka u naselju Kočićev vijenac

Gradnja kružnog toka u naselju Kočićev vijenac počinje tek na proljeće

Gradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Isaije Mitrovića i Solunske u naselju Kočićev vijenac, koja je trebalo da počne do kraja 2018, ipak će biti prolongirana do prvih proljećnjih dana iduće godine, jer još nije usvojen regulacioni plan za to područje.

S obzirom na to da se otvaranjem novog Zelenog mosta očekuje veće saobraćajno opterećenje u ovom dijelu naselja, gradnja ove kružne raskrsnice je jedan od prioriteta.

Loading...

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je rekao da tender ne može biti raspisan dok regulacioni plan za to područje ne prođe skupštinsku proceduru. Dodao je da je u budžetu za ovaj projekat rezervisano 350.000 maraka.

Na području grada ove godine su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save, kod zgrade Osnovnog suda i Adiko banke. Izgrađen je po jedan kružni tok na Rebrovcu kod crkve i na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović. Osim toga, preduzeće “Putevi RS” je objavilo tender za izbor firme koja bi trebalo da gradi kružni tok kod budućeg tržnog centra “Delta planet”. Očekuje se da ovo preduzeće uskoro i objavi tender za izgradnju kružnog toka na Laušu kod restorana “Sirano.”

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!