Banjaluka

Danas počinje useljavanje studenata u banjalučki Studentski centar “Nikola Tesla”

Studente će dočekaće stari kreveti, jer novi namještaj još nije izrađen.

Zamjenik direktora Studentskog centra Zdravko Špirić ističe da danas počinje prijem stanara u drugi, treći i četvrti paviljon, kako je i predviđeno konkursnom procedurom. On tvrdi da je za studente spreman i drugi paviljon, u koji je useljenje bilo pod znakom pitanja jer sobe nisu bile opremljene.

On je podsjetio da drugi paviljon raspolaže sa 304 kreveta i 129 soba, te da će ove akademske godine u sva tri raspoloživa paviljona biti smješteno 188 brucoša, a da mjesta ima za ukupno 992 studenta.

I dok uprava tvrdi da za useljavanje u drugi paviljon nema nikakvih prepreka, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica kaže da to neće biti moguće jer nije izvršen tehnički prijem tog objekta.

– Tamo danas niko neće biti useljen. Tražićemo sastanak sa resornim ministrom i rektorom banjalučkog Univerziteta da vidimo šta bi moglo biti privremeno rješenje – rekao je Karlica.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je juče kratko da nije upoznat sa situacijom u vezi sa useljenjem u drugi paviljon. Ugovor o obnovi paviljona jedan i dva, koji su stradali prošle godine u olujnom nevremenu, vrijedan 2,8 miliona KM potpisali su 19. aprila ove godine resorni ministar i predstavnik firme “Proda-Mont” iz Doboja. Tada je rečeno da je rok za izvođenje radova 120 dana, a Vlada RS je početkom septembra donijela odluku o dodjeli 514.000 KM iz klirinškog duga za dodatne nepredviđene radove na sanaciji studenjaka.

Zdravko Špirić je rekao da su radovi u prvom paviljonu u punom jeku, te da se očekuje da će biti završen u predviđenom roku.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!