Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Međunarodni festival glumca “Zaplet 10”

Međunarodni festival glumca "Zaplet 10", koji će biti održan od 20. do 26. oktobra u banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac", otvoriće predstava ovog pozorišta "Taksimetar", u režiji Slobodana Perišića.

Glavni organizator i producent u pozorištu “Jazavac” LJubiša Savanović rekao je da je ovo pozorište, kao i svake godine, pokušalo da banjalučkoj publici pruži predstave koje kvalitetom, formom i sadržajem donose nešto novo.

“Ovo je deseti festival po redu i nadamo se da će se publici dopasti naš izbor. Festival je i ove godine podržala kompanija `Mikrofin` i bez njihove pomoći ne bismo uspjeli”, rekao je Savanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da će, po prvi put, na festivalu učestvovati i glumci iz teatra “Komedija” iz Skoplja koji će u nedjelju, 21. oktobra, odigrati predstavu “Doni dark”.

“Program festivala dodatno će obogatiti izložba karikatura Dobrosava Boba Živkovića koja će biti otvorena prvog dana festivala, odnosno na 12. rođendan pozorišta `Jazavac`”, rekao je Savanović.

On je naveo da će u ponedjeljak, 22. oktobra, biti odigrana predstava “Dvoje” pozorišta “Egzit” iz Zagreba, a dan kasnije predstava “Crna kutija” Beogradskog dramskog pozorišta.

U srijedu, 24. oktobra, Narodno pozorište Republike Srpske izvešće predstavu “Usamljeni zapad”, dok će u četvrtak, 24. oktobra, na programu biti predstava “Režim ljubavi” beogradskog pozorišta “Atelje 212”.

Nagrade će biti dodijeljene u petak, 25. oktobra, kada će biti održan i koncert muzičara Skaj Viklera.

Direktor Gradskog pozorišta “Jazavac” Dragana Marić rekla je da će program festivala biti proširen razgovorom sa glumcima, te da će 21. oktobra u goste doći glumac LJubomir Bandović, 22. oktobra Rene Bitorajac i 23. oktobra Vuk Kostić.

“Želja nam je da se za naš festival čuje i van granica BiH”, rekla je Marićeva.

Glumac Željko Stjepanović, koji u predstavi “Taksimetar” glumi vozača taksija, izrazio je zadovostvo što sarađuje sa Gradskim pozorištem “Jazavac” koje je izraslo u uspješno gradsko pozorište sa dobrim repertoarom.

Ovogodišnji žiri festivala čine glumice Dijana Grbić i Sandra LJubojević, kao i mladi banjalučki pisac Milan Rakulj.

Podršku Međunarodnom festivalu glumca “Zaplet 10” pružili su Grad Banjaluka i kompanije “M:tel”, “Prointer” i “Banjalučka pivara”.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button