Politika

Umičević podnio ostavku na mjesto predsjednika

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević podnio je danas ostavku na ovu funkciju iz, kako je naveo, moralnih i principijelnih razloga.

On je prije nekoliko dana najavio podnošenje ostavke ukoliko do ponedjeljka, 15. oktobra, nadležni ne riješe pitanje višemjesečne žalbe na izbor njega kao predsjednika ovog saveza.

Loading...

Umičević u saopštenju podsjeća da je za predsjednika Rukometnog saveza izabran 16. juna u Doboju, ali da do danas nije obavljena primopredaja dužnosti, jer postoji žalba na rješenje Osnovnog suda u Banjaluci kojim je imenovan kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza.

“Žalba još stoji u ladici, jer Okružni sud čeka povratnicu žalbene strane, a koju je neko sakrio i time opstruiše rad Saveza. Ta povratnica, kao i odluka suda, može da traje godinama. U međuvremenu, banka je blokirala račun Rukometnog saveza na kojem ima 20.000 KM, a računi koje treba platiti pristižu. Do sada sam dao nekoliko hiljada KM za plate i za sudske troškove i registracije”, naveo je Umičević.

On je o svojoj odluci obavijestio Upravni odbor, predsjednika Skupštine i Nadzorni odbor Rukometnog saveza, te poručio da je veoma zadovoljan saradnjom sa Upravnim odborom “čiji su članovi ljudi koji žive za rukomet”.

“Zajedno sa Upravnim odborom smo uspjeli u ovakvim uslovima pokrenuti prvu i drugu ligu Republike Srpske, promijeniti komesare, krenuti u izradu novog statuta, vratiti sudijske organizacije pod kontrolu Rukometnog saveza Srpske, a suspendovali smo i područni savez Banjaluka zbog nerada i samovolje. Uspio sam sa predstavnicima iz Rukometnog saveza BiH deblokirati stanje, izabrati novo rukovodstvo, ukinuti sankcije evropske rukometne organizacije i pokrenuti ligu BiH”, dodao je Umičević.

Umičević napominje da je radio volonterski, ali da je zbog svega navedenog odlučio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i potpredsjednika Rukometnog saveza BiH.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!