Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Ivancov u Banjaluci na sastancima sa Dodikom, Cvijanovićevom i Čubrilovićem

Dodik-Ivancov: Visok stepen saradnje Srpske i Rusije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Dodik i Ivancov istakli su da je veoma visok stepen ostvarene saradnje Republike Srpske i Rusije, koja se ogleda u mnogim sferama i realizaciji značajnih projekata.

Predsjednik Srpske izrazio je zadovoljstvo povodom sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju, kao i posjetama ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova i gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka Republici Srpskoj.

Dodik je prenio Ivancovu uvjerenje da će uskoro biti formirana vlast na svim nivoima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Ivancov čestitao Cvijanovićevoj pobjedu na izborima

Petar Ivancov i Željka Cvijanović
Petar Ivancov i Željka Cvijanović

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s posebnim akcentom na protekle opšte izbore.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjednici Cvijanović na rezultatima ostvarenim na proteklim opštim izborima i poželio joj mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka kao predsjednice Republike Srpske.

Cvijanovićeva i Ivancov izrazili su očekivanja da će se što prije pristupiti procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo stepenom ostvarene ekonomske i političke saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije, te se zahvalila ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja, kao dokazani prijatelj, pruža Republici Srpskoj.

Ovom prilikom predsjednica Vlade je podsjetila na važnost nedavne posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova za sve institicije i građane Republike Srpske, izrazivši zahvalnost na iznesenim principijelnim političkim stavovima.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Čubrilović Ivancovu: Izbori održani u skladu sa zakonom i na demokratski način

Petar Ivancov i Nedeljko Čubrilović
Petar Ivancov i Nedeljko Čubrilović

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da su, u skladu sa zakonom i na demokratski način, uspješno sprovedeni Opšti izbori u Bosni i Hercegovini i da je važno da Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa predviđenim rokovima, potvrdi konačne rezultate izbora kako bi se blagovremeno mogli konstituisati organi vlasti.

Čubrilović je tokom sastanka s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim izrazio uvjerenje da će, nakon potvrđivanja rezultata izbora, vrlo brzo biti konstituisan novi saziv parlamenta Republike Srpske i izabrana nova vlada, te da će budžet i prateći akti biti usvojeni tokom decembra ove godine.

Smatra da će se i na taj način pokazati stabilnost Republike Srpske i da će biti u potpunosti ispoštovana volja građana iskazana na proteklim izborima, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović i ruski ambasador razmijenili su mišljenja i o drugim pitanjima koja su važna za razvoj Bosne i Hercegovine, a prije svega stvaranje što povoljnijeg ambijenta za nove investicije, jačanje privrede i ekonomije, kako bi se omogućilo veće zapošljavanje, brži razvoj i bolji standard građana.

Izvor
RTRSRTRSVijesti.ba
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button