Banjaluka

Medicinska škola ostaje u “Kosmosu”

Medicinska škola u Banjaluci ipak neće ostati bez prostora, kako je to ranije rečeno, jer su se svi potpisnici ugovora usaglasili da se objekat tehničke pripreme preduzeća "Kosmos" i dalje koristi za potrebe škole.

Potvrdio je to Vladimir Jagodić, direktor ove škole, i kazao da je ugovor na snazi do kraja sljedeće godine i da će ga vjerovatno produžiti.

“Krajem sljedeće godine, odnosno 31. decembra 2019, ističe 10 godina, na koliko je i potpisan ugovor između ‘Kosmosa’ i Vlade RS da korisnik prostora bude Medicinska škola. Kada istekne taj ugovor, produžićemo ga dok se ne napravi prostor za školu, a mi prostor do tada moramo imati”, istakao je Jagodić.

Loading...

Prema njegovim riječima, u trenutni prostor u “Kosmosu” uložena su velika sredstva, objekat je adaptiran i prilagođen potrebama škole.

“Mi razumijemo potrebe ‘Kosmosa’ i njihov trenutni status, jer su akcionarsko društvo, ali zasad je tako i mi ćemo i dalje koristiti ovaj objekat”, kazao je Jagodić.

Jednu od najvećih srednjih škola u Banjaluci trenutno pohađa više od 1.000 đaka.

Dušan Vještica, direktor “Kosmosa”, kaže da su se ovo preduzeće i Medicinska škola posljednjih skoro deset godina dogovarali o statutu ove obrazovne ustanove.

Prema njegovim riječima, škola ostaje u prostoru “Kosmosa” i o njenom statusu razgovarano je tokom posljednje posjete Željke Cvijanović, premijerke RS, ovom preduzeću.

“Na tom sastanku smo ispred Uprave preduzeća iznijeli prijedlog da Medicinska škola trajno stekne vlasništvo nad ovim prostorom, jer taj dio objekta nama za naše proizvodne potrebe ne treba”, istakao je Vještica.

On smatra da će se u narednom periodu ići u tom smjeru kako bi riješili status škole.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, krajem marta najavio je da bi Medicinska škola mogla ostati bez prostora, jer je preduzeće “Kosmos” tražilo njeno iseljenje, nakon usvajanja programa restrukturiranja, pošto su prije njegovog usvajanja bili pred stečajem.

Bez prakse i nastave isti dan

Učenici Medicinske škole u Banjaluci od ove školske godine nastavu izvode prema novom rasporedu, po kojem jedan dan idu na praksu, a četiri dana na teorijsku nastavu, a ne kao što je prije bio slučaj – da isti dan imaju i teoriju i praksu.

Vladimir Jagodić, direktor škole, kazao je da su od 1947. godine, od osnivanja ove obrazovne ustanove, đaci isti dan išli na nastavu i na praksu.

“Ove godine je to promijenjeno i sada učenici idu jedan dan na praksu i četiri dana na teorijsku nastavu. Učenici su zadovoljni ovom odlukom, koja je donesena po novom zakonu”, rekao je Jagodić.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!