Politika

SDS-ov Dejan Starčević novi je zamjenik gradonačelnika Doboja

Iz fotelje direktora dobojske toplane izabran je nakon što je dosadašnji zamjenik Nebojša Marić osvojio poslanički mandat u skupštini Srpske

Starčević je dobio podršku 27, od trideset odbornika.

“Ja se nadam da ćemo mi svi u budućnosti zajednički da radimo na prosperitetu i dobrobiti građana Doboja znači sve političke partije. Mislim da će to biti uspješno”, kaže Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Loading...

Starčevićava izjava, ali i rezultati glasanja ukazuju da je na pomolu nova koalicija. Iako je izboru prethodilo tajno glasanje, SNSD ne krije da su mu dali podršku.

Ni SDS ni SNSD ne spore da saradnja dvije stranke u Doboju postoji. Ipak kažu o koaliciji će odlučivati organi stranaka. Nakon današnje sjednice skupštine, izvjesno je da su opozicija samo tri odbornika socijalističke partije.

Starčević u radu očekuje podršku i Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH. Lokalni SNSD, realizaciju projekata koje su oni inicirali. Ipak kako se spekuliše, zvanična koalicija zavisiće od dogovora stranaka o djelovanju u Sarajevu, ali i odnosa prema DNS-u.

Bude li realizovana, neće biti novina, jer su SDS i SNSD u Doboju u kolaiciji bili i 2010. godine.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!