Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Britanski HMC nudi stipendije od 30.000 do 40.000 funti mladima iz BiH

HMC projekat nudi priliku mladima iz Istočne i Jugoistočne Evrope da dobiju edukaciju u nekim od najboljih britanskih škola

Djevojke i mladići, koji će na početku naredne školske godine imati najmanje 16, a najviše 17 i po godina, mogu da dobiju stipendije u Velikoj Britaniji.

Proces selekcije obavljaju akreditovane agencije u određenim zemljama, a prvi korak je razgovor na engleskom jeziku koji u glavnim gradovima zemalja obavljaju članovi HMC projekta.

Selekcija se vrši putem vrednovanja rezultata na testiranju, ocjena i preporuka iz škola iz kojih dolaze, poznavanja pisanog i govornog engleskog jezika, kao i uspjeha na razgovorima. Pored ove formalne selekcije, puno pažnje se pridaje tome koliko su učenici sposobni i koliko žele da se prilagode na život u drugačijoj sredini i doprinesu životu jedne britanske škole svojom vlastitom zainteresovanošću i entuzijazmom.

Dobitnici stipendija se raspoređuju u škole u cijeloj Velikoj Britaniji koje imaju veoma visoke standarde akademskih, sportskih i kulturnih postignuća.

Škole nude puno pokriće troškova školarine, ishrane i smještaja za dvije završne godine srednje škole, a HMC projekat dodaje skroman iznos za dodatne toškove, kao što su troškovi putovanja i drugih aktivnosti.

Prijave za stipendije, koje pored obrasca za apliciranje sadrže i fotografije, esej na engleskom jeziku, svjedočanstva i preporuke profesora, te izjave roditelja, se šalju preko nacionalnih koordinatora do 15. decembra 2018. godine.

Za aplikacije iz Bosne i Hercegovinem pogledajte oficijelnu web stranicu www.udruzenjeplus.ba, ili se obratite na e-mail adresu [email protected], ili telefone 061/160-789 i 061/171-095.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button