Banjaluka

Komesar iz Nigerije održao predavanje u Banjaluci

Studentima u RS treba globalna perspektiva

Adenrele Šinaba, bivši komesar policijske akademije Vudil Kano iz Nigerije, održao je danas na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci predavanje studentima o svom iskustvu u borbi protiv terorističke organizacije Boko Haram.

“Trebaju da znaju kako je nastala ova teroristička organizacija i kako se protiv nje borimo. Studentima treba globalna perspektiva, da ne budu ograničeni samo na lokalna dešavanja, a to se najbolje postiže kroz razmjenu iskustava i znanja”, rekao je Šinaba.

Loading...

Dodao je da borba protiv Boko Harama nije konvencionalno ratovanje, jer je riječ o terorizmu.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, kaže da je Šinabino predavanje studentima dalo vrijedno znanje o terorističkim prijetnjama.

Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica, kaže da već dvije godine sarađuju sa Šinabeom i da su mu predstavili aktivnosti Centra.

Kojić je rekao da su sa Šinabom postigli visok nivo saglasnosti da je potrebno formirati međunarodnu komisiju koja će se baviti stradanjima u Srebrenici.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!