Hronika

Službenica ministarstva u Vladi RS isplaćivala sebi dupla primanja

Službenica Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske M. G., nalazi se pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci

Službenica Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske M. G., nalazi se pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci zbog sumnje da je sama sebi isplaćivala uvećana primanja i tako oštetila budžet RS za više desetina hiljada maraka.

Sumnja se da je ova službenica Odjeljenja za finansijsko-računovodstvene i analitičke poslove Ministarstva duži vremenski period potkradala budžet, tako što je prilikom obračuna plata i drugih finansijskih obaveza sama sebi isplaćivala veća primanja od onih koja joj pripadaju.

Loading...

Prema grubim procjenama vjeruje se da je raznim finansijskim malverzacijama službenica nezakonito prisvojila više od 50.000 KM!

Cijeli slučaj otkriven je upravo u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS. Nakon što su uočili nepravilnosti nadležni su sve prijavili Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, koje je za istragu zadužilo kriminalističku policiju PU Banjaluka.

Službenica M. G. je u međuvremenu udaljena s posla, a budući da je istraga tek u početnoj fazi, više detalja o ovim malverzacijama, kao i iznosima za koje se službenica tereti, utvrdiće se nakon provjere kompletne relevantne dokumentacije.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović potvrdio je za “Novosti” da je postupak otvoren protiv službenice koja je radila u računovodstvu.

On pojašnjava da je Ministarstvo protiv službenice, čiji identitet nije otkrivao, pokrenulo preddisciplinski i disciplinski postupak, da bi ona potom otišla na bolovanje, a u međuvremenu je angažovala i advokata.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!