Banjaluka

Počela obnova staza i mostova na krupskim slapovima (FOTO)

Okolina slapova na Krupi na Vrbasu, jednog od naših najpopularnijih turističkih sadržaja, tokom jeseni dobiće novo moderno ruho, nakon što su danas započeli radovi na uređenju pješačkih staza i drugih sadržaja na ovom izletištu.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je danas ozvaničio početak rekonstrukcije pješačko – rekreativne staze i turističke infrastrukture, kazao je da je to mjesto značajno ne samo za Banjalučane nego da predstavlja i turistički potencijal s obzirom na ljepotu rječice Krupe i blizinu manastira.

– Planirano je da se obnove pješačke staze uz slapove u dužini od oko 2,5 kilometra, kao i sanacija pet dotrajalih mostića na samim slapovima – kazao je Radojičić i istakao da su i staze i infrastruktura ovdje bili u jako lošem stanju, te da su čak predstavljali i opasnost za prolaznike.

Loading...

Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 35.000 KM, a izvodi ih preduzeće Eko-euro tim.

Radojičić je, ovom prilikom, podsjetio da su na više mjesta u gradu obnavljane staze i drugi sadržaji koji se odnose na rekreaciju, sport i korištenje slobodnog vremena.

– Na Banj brdu urađene su nove staze, postavljena rasvjeta, uveden panoramski bus, te sređen prilaz samom spomeniku. U Trapistima sa Šumskim gazdinstvom iduće sedmice otvaramo novu pješačku stazu od zavoda “Zotović” prema Krčmaricama. Istovremeno, urađen je projekat arboretuma koji na području Trapista treba da obuhvati šire šumsko područje, kao i još jednu novu rekreativnu zonu – kazao je Radojičić i najavio veliki posao zajedno sa Zavodom “Dr Miroslav Zotović” koji se odnosi na uređenje banje u Srpskim toplicama odnosno cijelog tog kompleksa, uključujući i novi most na toj lokaciji.On je za sutra, u Parku “Mladen Stojanović” najavio otvaranje novih sadržaja za sport i rekreaciju.

Predsjednik Savjeta MZ Krupa na Vrbasu Dragan Grbić, zahvalio je Gradu što je nakon više godina počelo uređenje izletišta, jer kako je istakao – ovo je značajno za sve građane Banje Luke, a posebno za mještane Krupe.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!