Politika

SDS će raspravljati o eventualnom ulasku u koaliciju sa SNSD-om

Saradnja SDS-a sa SNSD-om slamka spasa ili krah partije?

Glavni odbor SDS-a na sjednici u nedjelju raspravljaće o eventualnom ulasku u koaliciju sa SNSD-om i najvjerovatnije odlučiti da se formira radna grupa koja će obaviti “razgovore sa svima” i tek nakon toga odlučiti o eventualnoj saradnji s “ljutim političkim neprijateljem”.

U SDS-u niko nije želio javno da govori na ovu temu, a iz nekoliko razgovora može se zaključiti da ni u ovoj stranci nisu načisto šta treba raditi. Dok jedni tvrde da je spas SDS-a u saradnji sa SNSD-om, drugi naglašavaju da je cilj SNSD-a, uvući SDS u vlast kako bi ga dodatno oslabili. Postoje i oni koji govore da treba otvoriti razgovore na tu temu, ali u koaliciju ne ulaziti po svaku cijenu.

Ono u vezi s čim se svi slažu jeste da bi stranka ukoliko bi bila donesena odluka o saradnji sa SNSD-om imala daleko veću štetu nego kada bi se ta saradnja odbila. U prvom slučaju velika većina sadašnjih “jakih ljudi” bi se okrenula od SDS-a, a u drugom slučaju stranka bi ostala samo bez “nekoliko jakih ljudi”.

Većina Glavnog odbora sigurno je protiv saradnje sa SNSD-om i da stranka vrlo vjerovatno nikada neće donijeti takvu odluku, posebno zbog iskustava iz ranije saradnje kada ih je SNSD praktično izbacio iz vlasti.

Inače, Glavni odbor SDS-a broji nešto malo manje od 90 članova i na sjednici, koja će biti održana u nedjelju u Banjaluci, pored priče o saradnji sa SNSD-om, biće govora i o izbornim rezultatima.

Kako su nam ispričali mnogi članovi Glavnog odbora, vrlo vjerovatno će biti podržana ideja da se od Centralne izborne komisije BiH traži ponovno brojanje glasova, posebno za nivo predsjednika Republike Srpske.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!