Hronika

TUGA DO NEBA Beba preminula nakon što joj se ZAGLAVILA GLAVA u krevecu, a uprkos velikom bolu roditelji su se odlučili na PLEMENIT GEST

U Hrvatskoj se dogodila užasna tragedija – desetomjesečna beba je zaglavila glavu između prečki dječjeg krevetića, a zatim ostala bez pulsa.

Ljekari su se borili za život dječaka i uspjeli su da ga reanimiraju. Ipak, nedostatak kiseonika ostavio je teška oštećenja na dječakovom mozgu.

– Supruga i ja smo u teškom stanju. Nemamo komentara – rekao je otac tragično preminulog desetomesječnog dječaka iz okoline Koprivnice.

Loading...

Komšije, šokirane tragedijom, teško su pronalazili riječi.

– Nisam ni znala što se dogodilo dok danas nisam pročitala na portalima. Strašno. Nadam se da će im Bog dati snage da to prebrode – rekla je komšinica mlade porodice.

Dječaka su reanimirali u koprivničkoj bolnici i poslali u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, u kojoj je preminuo.

Prošle subote dječak je zaglavio glavu između prečki dječjeg krevetića. Prestravljeni roditelji pronašli su ga bez pulsa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć.

Zbog teških oštećena na mozgu odlučili da prebace dječaka u Zagreb u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Tamo su radili testiranja koja je trebalo da pokažu ima li mozak kakve reakcije. Nažalost, tamo je preminuo 27. jula.

– Dana 21. jula 2018. godine je u Kliniku iz OB Koprivnica premješteno muško dijete. Radi se o dječaku kojeg su roditelji te večeri zatekli u krevetiću bez pulsa i disanja. Odvezen je u OB Koprivnica u čijoj je hitnoj ambulanti reaninimaran, te nakon inicijalnog zbrinjavanja upućen u našu Kliniku. Kod dolaska dječak je imao održan pritisak i puls, međutim s jasnim znakovima teškog oštećenja mozga – na upit odgovorila je zamjenica direktora Klaićeve bolnice dr. sc. Iva Hojsak.

Nakon njegove smrti porodica je odlučila da donira dječakove organe i plemenitim činom spasi druge živote.

– Sjetite ga se i dalje u svojim molitvama i koliko je velik taj desetomjesečni dječak koji je poklonio svoj život za drugu djecu i spasao njihove živote svojim zdravim organima – poručili su u nedjelju dječakovi roditelji.

Prijatelji, rodbina, pa i nepoznati, koje je pogodio njihov gubitak, cijelog su im dana izražavali saučešće.

“Nema reči kojima se ta žalost može opisati. I u tako teškim trenucima pokazali ste veliko srce”, “Ti imaj utjehu draga da ti je Bog dao tih deset mjeseci da budeš mama tako divnom stvorenju, a i sad će dio njega pomoći nekom anđelu da živi”…, neke su od poruka podrške roditeljima.

– Hvala svim dragim ljudima koji su upućivali molitve za mojeg anđela. On nas sad gleda s neba – dirljivom porukom na društvenoj mreži od desetomjesečnog dječačića oprostili su se njegovi roditelji.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!