Politika

Mektić: Novo brojanje glasova pokazalo bi da su izbori falsifikovani (VIDEO)

Ponovno brojanje glasova pokazaće da su rezultati izbora falsifikovani, uvjerava ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH i kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Dragan Mektić u emisiji "Puls" BN televizije.

– U prilog tvrdnji da su izbori pokradeni ide i podatak o ogromnom broju nevažećih listića i mnoštvu prijava organizacija i građana o zloupotrebama tokom izbornog procesa, kaže Mektić.

On je kategoričan u tvrdnji da su izbori pokradeni.

Loading...

– Ja sam siguran i ponoviću nekoliko puta… Siguran sam da su izbori pokradeni i da će ponovno prebrojavanje glasova pokazati da su izbori protekli u jednoj nefer i nekorektonoj atmosferi, kazao je on.

Govoreći o koaliciji sa SNSD-om, Mektić kaže da to nije ni ponuđeno SDS-u, bez obzira što su pojedini članovi stranke na sjednici Predsjedništva veoma glasno zagovarali koaliciju sa Dodikom.

– Za tu saradnju bili su potpredsjednici regionalnih jedinica iz Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Zvornika. Oni su jasno rekli da su za koaliciju sa SNSD-om, tvrdi Mektić, naglašavajući da je on izričito protiv toga.

Komentarišući migrantsku krizu koja je zadesila BiH, on je kazao da je to dio globalne krize koja potresa cijelu Evropu i ne može se posmatrati kao lokalni problem.

Mektić dodaje da EU nije BiH propisala migrantsku kvotu.

Prema Mektićevim riječima, situacija je izmakla kontroli zbog loše organizacije i neusklađenosti sa lokalnim zajednicama.

– Trebalo je 7-8 mjeseci da mi postignemo dogovor oko prihvatnih centara, gdje ćemo smjestiti te ljude, gdje ćemo ih držati pod određenom vrstom režima kada je u pitanju njihovo kretanje i boravak i kada je u pitanju njihov nadzor u bezbjednosnim segmentima. Mi smo u čitavoj toj priči i nesnalaženju ili manjku volje lokalnih zajednica da nam pomognu u rješavanju tog problema, došli u ovu situaciju, kazao je Mektić.

On je rekao da se posebno obraća pažnja na migrante koji su sumnjivi u bezbjednosnom smislu.

– U saradnji sa partnerima izvan BiH uspjeli smo da identifikujemo određen broj osoba koje predstavljaju prijetnju ne samo BiH već i bilo kojoj zemlji EU. Njih smo izolovali u posebne centre gdje im je ograničeno kretanje, rekao je Mektić.

Otvoren je prihvatni centar u Hadžićima, a u narednih nekoliko dana biće otvoreno još nekoliko centara što će, siguran je Mektić, migrantsku krizu u BiH staviti pod kontrolu.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!