Hronika

Policajac iz Brčkog i dalje pod istragom zbog pronalaska rekordne količine kokaina

Zadarska policija rprije nekoliko dana pronašla rekordnu količinu droge kod policajca iz Brčkog, istraga još traje

Kokain, koji je prije nekoliko dana kod brčanskog policajca Z.A. pronašla zadarska policija, najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na području Policijske uprave zadarske, a istraga u vezi s ovim slučajem još nije okončana.

Postoje tvrdnje da je Z.A. zapravo pomoćnik šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta, ali zvanične potvrde za takvu informaciju nema.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u policiji Brčko distrikta, potvrdio je za “Nezavisne” da je šef policije Brčko distrikta donio odluku o suspenziji policijskog službenika Z.A.

“Policija Brčko distrikta će detaljnije informisati javnost po završetku istraživačkih aktivnosti”, kazao je Emkić i dodao da oni već duži period razmjenom informacija sarađuju sa policijskim agencijama u BiH i zemljama iz okruženja na suzbijanju prometa narkotika i djelovanja organizovanih kriminalnih grupa u vezi s tim.

Po pisanju hrvatskih medija, slučaj je otkriven nakon što je zadarska policija na autoputu u smjeru Splita zaustavila audi A3 bh. registracija, koji je išao brzinom 50 km/h većom od dozvoljene. Utvrđeno je da vozilom upravlja Brčak, koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Bore Mršić, načelnik Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, kazao je da je, zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil prevezen u krug PU zadarske.

Iz Hrvatske stiže informacija i da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je ovaj Brčak jedan od članova već detektovane istočnobalkanske grupe umiješane u poslove s drogom. Kokain je, po istom izvoru, bio namijenjen za dalju preprodaju na južnodalmatinskom području.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!