Sport

Šta je problem Reala?

Život poslije Ronalda

Odlično je krenulo, tri pobjede u nizu, četiri u prvih pet kola u LaLigi, a pet u šest mečeva u svim takmičenjima i izgledalo je da odlasci Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda nisu dotakli Real Madrid. A onda se sve srušilo.

Mjesec dana nakon minimalca nad Espanjolom, Real je osvojio samo jedan bod u četiri kola, postigavši u tom periodu tek jedan pogodak, usput izgubivši i od CSKA u Ligi šampiona.

Pobjede nad Hetafeom, Đironom i Leganesom su samo “zamaskirale” ono što je najavio poraz u UEFA Superkupu od Atletika u Talinu (4:2 poslije produžetaka).

Debakl u Sevilji (3:0) je uništio kratkotrajnu iluziju da Real i dalje ima šampionski tim. Realnost je žestoko pogodila “kraljevski” klub.

Real nije pretkerano mijenjao tim proteklog ljeta, ali je sada jasno da su napravljene promjene previše razorile sistem koji je perfektno funkcionisao prethodnih godina.

Prvo je odlazak Kristijana Ronalda ostavio Real bez “sigurnih” 40+ golova, posebno onih u “malim” mečevima u kojima najveće zvezde tima teško pronalaze motivaciju da pruže 100%, što nije bio slučaj kod Ronalda, a što upravo ove jeseni uništava “kraljeve”.

Rješenje?

Trenutno Real ne može mnogo toga da promijeni osim da ukaže maksimalno poverenje Lopetegiju i dozvoli mu da preokrene situaciju.

Povratak Marsela je dobar znak, ostali važni faktori su podizanje forme Ramosu i Varanu, Modriću, Krosu i Isku, a samopouzdanja napadačima, pre svega Bejlu i Benzemi.

Francuz je u utorak prekinuo golgeterski post koji je trajao osam mečeva što je još jedan plus u moru minusa na Bernabeuu.

Sreća u nesreći je da Real u nedjelju na Kamp Nou neće dočekati najjači tim Barselone, prvi put poslije 11 godina u El klasiku neće biti Ronalda ili bar Lionela Mesija, jer je Argentinac povrijeđen.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!