Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

BanjalukaDruštvo

Hrabri policajac nakon što je spasio mladića obukao uniformu i nastavio raditi

Kad sam skočio u hladni Vrbas nisam razmišljao o posljedicama po sebe, već iz neke ljudske i profesionalne dužnosti osjetio sam da trebam pomoći mladiću koji je skočio u vodu, što sam naravno i učinio.

Ističe hrabri banjalučki policajac Njegoš Đekanović koji je noćas 50 minuta iza ponoći skinuo uniformu i uskočio u hladni Vrbas kako bi spasio D.D. (26) iz Kneževa, koji je skočivši s mosta namjeravao da se ubije u banjalučkom naselju Trapisti.

Đekanović priča da su obavljajući smjenu u policijskoj stanici Lazarevo dobili anonimnu pijavu da mladić hoće da skoči sa mosta u Trapistima.

“Po dolasku smo vidjeli mladića kako skače u rijeku. Zaustavili smo auto i vidjeli da on plovi u nabujaloj rijeci, ali da daje znake života. Parkirali smo auto a potom smo sišli prema riječi i svijetlili lampama”, priča Đekanović.

Ističe da je mladića voda u nekoliko narata povukla na dno, ali se on pokušavao spasiti.

“U tom trenutku ne razmišljajući o posljedicama po sebe skinuo sam uniformu i skočio u Vrbas. Doplivao sam do njega i povukao ga do obale, gdje su pristigle kolege, vatrogasna služba i medicinski radnici”, priča Đekanović i dodaje da se sve trajalo oko pet minuta.

Nakon što je spasao mladića, hrabri policajac obukao je uniformu i nastavio sa poslom te je odradio smjenu do sedam časova.

Kada su ga izvukli na obalu, unesrećenog mladića su okrenuli na stranu pa je izbacio vodu i malo došao k sebi i preuzeli su ga radnici hitne pomoći.

“U svakom trenutku, kada bih imao priliku da pomognem nekom, a osjetio da to mogu, uvijek bih to učinio”, kaže Đekanović.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button