Nauka i tehnologija

Predstavljena nova android aplikacija “SatBUS”

U okviru projekta "pametnog prevoza" u Istočnom Sarajevu predstavljena je android aplikacija "SatBUS Istočno Sarajevo",

U Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo danas je predstavljena android aplikacija “SatBUS Istočno Sarajevo”, kreirana u okviru projekta “pametnog prevoza”, koja će građanima omogućiti da se informišu o redu vožnje gradskih i međugradskih linija, cijeni karata i slično.

U gradskom prevozu trenutno na svim linijama ima 27 vozila koja su pokrivena dži-pi-es uređajem i njih je moguće pratiti putem aplikacije koja je danas predstavljena.

Prezentaciju su organizovali predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo, Gradske razvojne agencije i preduzeća “Satvork” iz Banjaluke.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je novinarima da je ovo napredak u organizovanju gradskog javnog prevoza, ali da će i građani imati koristi.

On kaže da je android aplikacija, nakon javne prezentacije, stavljena u funkciju i da svi zainteresovani mogu da je pronađu i preuzmu besplatno na gugl plej prodavnici, te izrazio nadu da će biti od pomoći građanima.

Vuković je naveo da grad javni gradski prevoz sufinansira sa 300.000 KM na godišnjem nivou, među kojima su neke nerentabilne linije, ali se i dalje održavaju zbog potreba građana.

“Ovaj projekat će nam pomoći da dođemo do podataka na osnovu kojih ćemo se opredijeliti o narednim koracima i sufinansiranju javnog prevoza. Znaćemo koje su nam linije i u kojoj mjeri rentabilne, te šta treba mijenjati”, ističe Vuković.

Direktor Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević rekla je da pregled aplikacije podrazumijeva 48 gradskih linija i 124 autobuska stajališta..

Na prezentaciji je rečeno da je za nabavku opreme, instalaciju i prenos podataka utrošeno oko 30.000 KM.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!