Banjaluka

Uklonjene naplatne kućice u Glamočanima

Saobraćaj u mjestu Glamočani, kod Laktaša, nakon što su završeni svi radovi na otklanjanju spornih naplatnih kućica, funkcioniše od danas u obje trake, potvrđeno je “Nezavisnim” u Javnom preduzeću “Putevi RS”.

Kako su u “Putevima RS” ranije pojasnili, rokovi za uklanjanje kućica su bili probijeni, odnosno poteškoće na završetku radova su se javile zbog problema obezbjeđenja saobraćajne opreme i signalizacije, koja je u skladu s projektnom dokumentacijom.

Podsjećanja radi, uklanjanje naplatnih kućica započelo je 20. jula, a tada je predviđano da će radovi biti završeni za 45 radnih dana, odnosno do polovine septembra.

Kako je tada rekao Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, uklanjanje naplatnih kućica počelo je nakon više godina pokušaja da se dođe do rješenja.

Naveo je da su one podignute mimo zakonskih odredaba i saglasnosi Ministarstva, na čijem je čelu, a o čemu je bila pokrenuta i istraga.

Kako je tada rečeno, žalbe su stopirale ranije pokušaje uklanjanja kućica.

Prema podacima MUP-a, na naplatnim kućicama je u proteklom periodu bilo 49 saobraćajnih nezgoda, od čega dvije sa smrtnim posljedicama.

Kućice je uklanjao konzorcijum koji čine “Kozaraputevi”, “Prijedorputevi” i “DOS elektro”.

Kako je tada rekao Dejan Gaković, direktor “Kozaraputeva”, vrijednost radova je oko milion i po maraka

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!