Politika

Dodik: Na Balkanu se pretjeralo na štetu Srba

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se na prostoru Balkana “pretjeralo na štetu Srba”, te poručio da će se na novoj poziciji veoma energično postaviti i u Sarajevu neumoljivo boriti za Srpsku i njenu neupitnost jer je njegov primarni interes da predstavlja Srpsku i Srbe.

“U Crnoj Gori i Makedoniji nam otimaju crkve. U Hrvatskoj nam falsifikuju istoriju, veličaju Stepinca, a napadaju Aleksandra Vučića, čiju politiku podržavam. Albanija i Kosovo i Metohija se, uz prećutnu podršku Zapada, integrišu!? Iz Njemačke poručuju da je Kosovo završena priča!?”, naveo je Dodik.

Loading...

On ističe da ne može čovjek koji se ovdje ozbiljno bavi politikom da ne uvaži šta misli njemački kancelar Angela Merkel, ali da to što Njemačka zastupa nije korektno i fer prema Srbiji.

Dodik je za “Alo” naglasio da će tražiti da konačno bude riješen sramni pokušaj ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici prije tri godine koji, kako je naveo, nije riješen zato što to nisu htjeli sarajevski krugovi podržani srpskim poltronima.

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da će tražiti i demilitarizaciju BiH jer sadašnje Oružane snage BiH nikome ne služe i izdvajanja za njih su samo bacanje novca građana.

U vezi sa pritiscima na njega i prijetnjama novom optužnicom iz Sarajeva Dodik kaže da iz Ambasade SAD u Sarajevu stalno vrše pritisak, a da su u Tužilaštvu BiH godinama sjedili američki ljudi.

On je ocijenio da je pobjeda SNSD-a na proteklim izborima bila “najmasovnija i najveća”. Dodao je da koalicija SNSD-SP-DNS traje 20 godina, ali da pojedinci nisu bili korektni u izborima i nisu poštovali koalicioni dogovor, što je elementarna stvar.

On je istakao da će SNSD, kao i do sada, predvoditi Vladu Republike Srpske, dodajući da će Narodna skupština, Vlada, svi organi biti formirani u zadatim rokovima, te usvojen budžet za iduću godinu.

Komentarišući nedavni susret sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je poručio da vlast u BiH ne može biti formirana dok ne bude promijenjen Izborni zakon, Dodik je rekao da Čović vodi borbu za Hrvate i da će, vjerovatno, biti problema u vezi sa formiranjem vlasti u Federaciji BiH.

Podsjetivši da je uoči izbora razgovarao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom koji mu je tada poželio sve najbolje na izborima, Dodik je rekao da će pozvati Putina u Banjaluku na otvaranje srpsko-ruskog kulturnog centra, čija je gradnja u toku.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!